Stručni skup: Primena novih geosintetičkih materijala u niskogradnji i visokogradnji

U petak, 14. marta 2014. godine, u Edukativnom centru Interval, organizovan je stručni skup, predavanje "Primena novih geosintetičkih materijala u niskogradnji i visokogradnji" sa prezentacijom proizvodnog programa nemačke kompanije NAUE.

Kompanija NAUE je poznati evropski proizvođač geosintetičkih materijala, geotekstila, geomreža i geokompozita za stabilizaciju i jačanje tla, koje se primenjuju prilikom rekonstrukcije i izgradnje puteva, železničkih pruga, aerodroma, rečnih obala, prilikom izgradnje deponija za skladištenje svih vrsta otpadnih materija, specijalnih hidroizolacionih materijala BENTOFIX i drugih proizvoda. Primenom ovakvih materijala postiže se brža i jeftinija gradnja.

Proizvodi ove firme su setrifikovani, imaju primenu u evropskim zemljama, a postoje referentni projekti koji su realizovani i u mnogim vanevropskim državama. Svi proizvodi su atestirani u nezavisnim ovlašćenim laboratorijima članica Evropske Unije, Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

Stručnjaci NAUE pružaju pomoć i prilikom projektovanja, predlaganjem optimalnih rešenja. 

Video snimak možete pogledati ovde.

Konkurs: Letnja škola arhitekture

Organizacioni tim Letnje Škole Arhitekture 2014, u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, poziva sve zainteresovane da učestvuju na konkursu za dizajn logoa ovogodišnje Letnje škole. Ovim konkursom želimo da podstaknemo studente i đake da svojom kreativnošću doprinesu realizaciji projekta time što će dizajn logoa biti interpretacija njihove zamisli škole. Izabrani logo će se naći na svom promotivnom materijalu i postaće svojevrsni simbol škole.

Autor izabranog rada dobiće jedinstvenu priliku da svojim dizajnom bude predstavnik ideje o Letnjoj školi. Pored toga, Organizacioni tim LŠA2014 se obavezuje na fenomenalna iznenađenja koja će priređivati autoru pre, u toku i nakon Letnje škole. Za sve pristigle radove će biti organizovana izložba, o kojoj će autori biti blagovremeno obavešteni.

Konkurs je raspisan na internacionalnom nivou i okuplja sve studente i đake iz regiona (države bivše SFRJ) koje povezuje zajedničko interesovanje za arhitekturu, dizajn i umetnost.

Uslovi konkursa:

 • Logo treba da predstavi duh Letnje škole arhitekture;
 • Logo mora biti originalno delo autora i ne sme sadržati delove nijednog drugog autorskog dela;
 • Logo mora imati mogućnost skaliranja od velikih formata (plakata, panoa, majica...) do malih (flajeri, štampani materijal...);
 • Mora biti jednako izražajan kako u boji tako i u grayscale-u;
 • Konkursni rad mora biti dostavljen u JPEG, PDF ili TIFF formatu na e-mail adresu Letnje škole sa podacima o autoru/autorskom timu (poseban dokument);
 • Podaci o autoru/autorskom timu moraju sadržati: ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona;
 • Nakon proglašenja pobednika svi pristigli radovi postaju vlasništvo LŠA 2014, koja ih može koristiti u celosti ili u pojedinostima, uz poštovanje autorskih prava učesnika konkursa;
 • Predajom rada učesnici prihvataju sve propozicije konkursa.

Važni detalji konkursa:

Objava konkursa: 17.02.2014.
Radove slati na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Rok za pristizanje radova: 02.03.2014. u 24h
Proglašenje rezultata konkursa: 10.03.2014.

Konkursni žiri:
grupa „Škart“ (Dragan Protić  i Đordje Balmazović)

Više informacija

Više informacija o konkursu i Letnjoj školi arhitekture 2014 možete dobiti na:

blogu: lsa2014.tumblr.com
facebook stranici: https://www.facebook.com/letnjaskolaarhitekture2014
twitteru: https://twitter.com/letnjaskola2014

Informacije o Letnjoj školi arhitekture 2012, samom izgledu i duhu škole možete dobiti na:

blogu: http://www.arhupetnici.blogspot.com/

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Pripreme za polaganje prijemnih ispita

Interval edukativni centar započinje program priprema za polaganje prijemnih ispita za upis u srednje škole i na fakultete.

Pripreme za fakultete traju od decembra do jula. Časovi se održavaju vikendom.

Programom su obuhvaćeni:

 • specifični programi za svaki fakultet;
 • mesečni testovi;
 • individualna ili grupna nastava do najviše 8 polaznika;
 • interaktivan rad sa svakim polaznikom, pojedinačno.

Program priprema  je u potpunoj saglasnosti sa pojedinačnim programima fakulteta.

Primeri testova koji se koriste tokom pripremne nastave bazirani su na zadacima sa prijemnih ispita iz prethodnih godina.

Naš cilj je da svaki polaznik upiše željeni fakultet sa statusom redovnog, budžetskog studenta.

Opširnije: Pripreme za polaganje prijemnih ispita

TBU seminar: 19.10.2013

U subotu, 19. oktobra 2013. godine, u Edukativnom centru Interval u Valjevu, realizovan je seminar "Towards Better Understanding 6" / "Ka boljem razumevanju 6" u saradnji sa ELTA (English Language Teachers Association) i Američkom ambasadom u Beogradu.

"KA BOLJEM RAZUMEVANJU 6 - modul 1"
"TOWARDS BETTER UMDERSTANDING 6 – module 1"

Navedeni program je akreditovan od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i nalazi se u Katalogu akreditovanih programa za školsku 2012/13.  i  2013/14.  godinu pod brojem 822, poglavlje Strani jezik. Realizatori ovog programa su treneri iz različitih gradova Srbije koji su tokom 2006/07. uspešno završili program obuke spoljnih saradnika Ministarstva prosvete SITT (Summer Institute for Trainer Training), u trajanju od 200 sati.

Cilj programa je unapređivanje nastave engleskog jezika u srednjim i osnovnim školama. Učesnicima se predstavljaju savremene i delotvorne metode podučavanja i pružaju mogućnostI da praktično isprobaju različite aktivnosti. Takođe se nastavnici motivišu na profesionalni razvoj i napredak, podstiču na kritičko mišljenje, međusobnu saradnju i razumevanje u učionici i van nje, što omogućava profesionalnu komunikaciju i razmenu ideja iz uspešne prakse.

Program je  realizovan zahvaljujući podršci stručnog udruženja nastavnika engleskog jezika ELTA i delimičnom finansiranju programa od strane Američke ambasade u Beogradu.

Edukativni centar Interval - Valjevo,
19.10.2013. godine.

Treneri: Katarina Ristanović i Željko Andrijanić
Koordinator: Draginja Ristić

Promocija: Poklon kupon za 1 čas matematike

Poklon kupon za 1 čas matematike možete preuzeti u prostorijama Interval edukativnog centra, u Sinđelićevoj ulici br. 14.

Kupon mogu iskoristiti svi učenici osnovnih i srednjih škola u periodu od 16. do 20. septembra.