O nama

Interval edukativni centar osnovan je u Valjevu, sa željom da unapredi postojeće i kreira novo, kvalitetnije i podsticajnije okruženje po pitanju edukacije i obrazovanja. Kroz svoje aktivnosti, Interval pokušava da podstakne mlade na učenje, prepoznavanje sopstvenih talenata i razvijanje individualnih kvaliteta, interesovanje za nauku i aktivno učestvovanje u društvenim dešavanjima.

Sedište Intervala je u samom centru grada, u Sinđelićevoj ulici br. 14.


Aktivnosti Interval edukativnog centra vezuju se za:

 1. Realizaciju nastave

  Nastava se realizuje na tri nivoa: osnovno obrazovanje, srednje obrazovanje i visoko obrazovanje.

 2. Realizaciju vannastavnih aktivnosti

  Tematske večeri, šahovska sekcija, likovna sekcija, foto sekcija, kino sekcija i nastava u prirodi.

 3. Profesionalno pružanje prevodilačkih usluga

  Zastupljeni su engleski, nemački, francuski i ruski jezik.

 4. Organizaciju tribina, predavanja, radionica i seminara

  Lična organizacija ili organizacija od strane partnera i saradnika.

 5. Usluge iz oblasti kompjuterske grafike i programiranja

  Grafički dizajn, web dizajn, digitalna animacija.


Neka od najčešće postavljanih pitanja:

 1. Kada se održava nastava?

  Nastava se održava tokom sedmice, u trajanju od 45 minuta po času. U opticaju su dnevni, popodnevni i večernji termini. Prijem polaznika je moguć tokom cele godine, odnosno aktivnog rada.

 2. Po kojoj metodi se radi u Intervalu?

  U nastavi se primenjuje pre svega komunikativna metoda. Ova metoda se razlikuje od tradicionalnog načina učenja - prenošenje znanja se vrši kroz komunikativne aktivnosti u skladu sa mogućnostima polaznika, za razliku od tradicionalnih metoda gde nastavnik predaje, a polaznici pasivno uče. Polaznici usvajaju informacije aktivno, u okruženju u kojem se događa realna komunikacija.

 3. Koliko je polaznika u grupama?

  Broj polaznika u grupama razlikuje se od vrste nastave. U grupnoj nastavi namenjenoj učenicima osnovnih i srednjih škola učestvuje 3-8 polaznika. Na taj način je omogućena podsticajna atmosfera za rad, uz potpuno efektivno iskorišćavanje vremena koje je na raspolaganju, za postizanje vrhunskih rezultata.

 4. Ko su predavači?

  Predavači su diplomirani profesori s višegodišnjim iskustvom u radu. Predstavljaju tim pažljivo odabranih ljudi, sa visokim profesionalnim i moralnim osobinama.

 5. Da li organizujete individualnu nastavu?

  Da, Interval Vam nudi mogućnost održavanja individualnih časova ili časova u mini grupama od 2 polaznika. Vreme, intenzitet nastave i vrsta kursa utvrđuju se u dogovoru sa polaznikom u skladu sa njegovim željama i mogućnostima. Fleksibilnost i poverenje na relaciji profesor-polaznik garantuju vrhunske rezultate.

 

Dobro došli

Želimo Vam dobrodošlicu na naš Internet sajt. Ovde možete pronaći sve potrebne informacije vezane za naše aktivnosti. Takođe, u svakom trenutku nas možete kontaktirati.

Opširnije